Bel direct 0318 - 78 54 25

Zilvervisjes zelf bestrijden? 7 technieken!

Zilvervisjes zelf bestrijden is mogelijk wanneer u nog niet met een plaag te maken hebt. Als u voortdurend zilvervisjes ziet op de momenten dat zij zich makkelijker laten zien, bijvoorbeeld in het donker, dan moet u al wel rekenen op een echte plaag. In dat geval is het nodig om een bestrijdingsbedrijf in te schakelen, zoals natuurlijk Alex Bestrijdt. Heeft u nog geen plaag? Dan kunt u onderstaande technieken gebruiken voor zilvervisjes zelf bestrijden.

1. Plaats pakketjes specerijen

Specerijenpakketten plaatsen is een optie voor zilvervisjes zelf bestrijden met huismiddelen. Het is een op geur gebaseerde methode. Werken met sterk geurende specerijen is een goede manier om zilvervisjes te verwijderen en de kasten direct aangenaam te laten ruiken. Zilvervissen kunnen niet tegen sterk geurende specerijen, zoals kruidnagel, kaneel en andere overweldigende kruiden.

2. Gebruik boorzuur

Dit poeder is een natuurlijke substantie en een goed wapen tegen zilvervisjes. Het zal zowel de zilvervisjes als hun eieren doden. Spreid het uit in de gebieden waar de zilvervisjes zitten voordat u naar bed gaat en stofzuig het ‘s morgens op. U moet dit proces mogelijk herhalen totdat ze allemaal verdwenen zijn. Draag bij het gebruik van boorzuur altijd een gezichtsmasker en zorg ervoor dat huisdieren of kinderen er niet mee in contact komen. Dit poeder is giftig voor volwassenen, kinderen en dieren. Voor het inademen is onmiddellijke medische hulp vereist.

3. Ceder krullen verspreiden

Verspreid ceder krullen rond gebieden waar de zilvervisjes zich bevinden. Zij houden niet van de geur en zullen deze gebieden in het vervolg vermijden. Natuurlijk kunt u de ceder krullen het best plaatsen op plekken waar u ze zelf niet ziet, want het ziet er wel rommelig uit. Eens per week moet u de ceder krullen vervangen tot u geen zilvervisjes meer tegenkomt.

4. Essentiële oliën aanbrengen

Breng essentiële oliën aan op plekken waar de zilvervisjes zitten. Net als de meeste insecten kan de zilvervis de geur van citroen en lavendel niet verdragen. Koop een flesje lavendelolie of citroenolie en verdun het in een grotere fles water. Schud de fles en breng dit mengsel aan rond plaatsen die waarschijnlijk zilvervis aantrekken, zoals onder putjes, in kasten en langs de plinten. Vergeet ook de toiletruimte(n) niet. Het mengsel is voor mensen en huisdieren niet giftig. Wel moet u er natuurlijk rekening mee houden dat uw huis erg sterk gaat geuren.

5. Commerciële vallen kopen

Koop commerciële gelvallen om zilvervisjes zelf te bestrijden. Er zijn veel commerciële valstrikken beschikbaar. Sommigen zijn natuurlijk, terwijl anderen pesticiden bevatten. Als u de commerciële val gebruikt, dan plaatst u de vallen direct in de gebieden waar de zilvervisjes zich bevinden. Focus op donkere, vochtige plaatsen. Gooi de vallen weg volgens de instructies op de verpakking. Voor grotere aantallen zilvervisjes zijn ook deze vallen niet voldoende. U heeft dan echt een bestrijdingsbedrijf nodig. Alex Bestrijdt houdt een breed werkgebied aan en is u graag van dienst.

6. Gebruik oude kranten

Dit is nog een simpele, maar effectieve zelfgemaakte val. Rol kranten op en plaats een elastiekje aan elk uiteinde om het in vorm te houden. Dompel de krantenrollen in water of houd ze onder een lopende kraan totdat ze vochtig zijn, maar niet nat genoeg om in grijze brij te veranderen. Voordat u naar bed gaat plaatst u de kranten in uw huis op plaatsen waar zilvervisjes samenkomen. Ze worden aangetrokken door het vocht, de voedselbron en de beschutting. Verzamel ‘s ochtends alle valstrikken en gooi ze weg buitenshuis. Rol de krant niet uit, anders zullen ze ontsnappen.

7. Werk met diatomeeënaarde poeder

Dit poeder is één van de ultieme wapens tegen alles wat kruipt. Het poeder is ongelooflijk scherp. Het enige wat u hoeft te doen is diatomeeënaarde verspreiden op alle plekken waar de zilvervis waarschijnlijk verschijnt in de nacht. In de morgen kunt u alles stofzuigen om het weer te verwijderen. Draag een gezichtsmasker bij het verspreiden van het poeder. Als u huisdieren of kleine kinderen heeft, dan moet u ervoor zorgen dat de met poeder behandelde gebieden niet toegankelijk zijn. De reden voor deze voorzorgsmaatregelen is dat diatomeeënaarde onze longen kan irriteren en kan leiden tot verdere complicaties. Het is niet giftig, maar kan wel ernstige klachten veroorzaken.

Zilvervisjes zelf bestrijden bij een plaag?

De zilvervisjes zelf bestrijden bij een plaag is niet eenvoudig. Het zijn er gewoonweg te veel en het risico dat u een paar zilvervisjes en hun eitjes mist is groot. Hierdoor kan de plaag op den duur ongemerkt alleen maar groter worden. In dit geval kunt u altijd het best direct een bestrijdingsbedrijf inschakelen in plaats van de zilvervisjes zelf bestrijden.

Heeft u (over)last van zilvervisjes en wilt u het probleem snel en effectief op laten lossen door een bestrijdingsbedrijf? Alex Bestrijdt staat voor u klaar. Neem direct contact op.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij