Wespenbestrijding in Ede: wespensteken voorkomen

Voor wespenbestrijding in Ede kunt u natuurlijk altijd bij Alex Bestrijdt terecht. Wij komen snel ter plaatse wanneer u een wespennest ontdekt. U kunt goed last hebben van de wespen in uw omgeving, zeker wanneer het wespennest zich in of om uw woning bevindt. U kunt al langere tijd last hebben van wespen zonder een wespennest te vinden. Hoe kunt u nu wespensteken voorkomen als u veel last heeft van wespen en wanneer schakelt u ons in voor wespenbestrijding in Ede of regio? Wij vertellen u hier graag meer over.

Wachten op wespenbestrijding in Ede en wespensteken voorkomen

Natuurlijk zit er altijd wat tijd tussen het ontdekken van een wespennest en het ter plaatse komen van een bedrijf voor effectieve wespenbestrijding in Ede. Uiteraard komt Alex Bestrijdt altijd zo snel mogelijk ter plaatse voor een directe wespenbestrijding in Ede en omgeving. U wilt de tijd tussen het ontdekken van het wespennest en het bestrijden van de wespen natuurlijk doorkomen zonder gestoken te worden, maar u wilt ook wel gewoon naar buiten kunnen. Wat kunt u dan doen? Wij geven u graag 7 tips en aandachtspunten.

1. Maak geen onverwachte bewegingen

Wanneer u rustig buiten zit, dan kan het zeker zijn dat een wesp op u komt zitten. Deze landt op uw broek, shirt of misschien wel in uw haar of op de blote huid. Het is heel belangrijk om in dit geval geen onverwachte bewegingen te maken. Bij onverwachte bewegingen is het risico op een wespensteek groot. Als u stil blijft zitten, dan vliegt de wesp uiteindelijk vanzelf weer weg. Dit is natuurlijk heel makkelijk gezegd, maar lastig gedaan wanneer u bang bent van wespen. U kunt de wesp heel langzaam en voorzichtig wegvegen als u echt niet stil kunt blijven zitten wanneer er een wesp op u zit. Wilt u deze situatie te allen tijde voorkomen in de tijd dat u wacht op wespenbestrijding in Ede of omgeving? Dan raden wij u aan binnen op ons te wachten.

2. Blijf uit de buurt van het nest

In verreweg de meeste gevallen belt u een bedrijf voor wespenbestrijding in Ede wanneer u het wespennest daadwerkelijk ontdekt heeft. Alex Bestrijdt wordt vaak ingeschakeld als er een wespennest gespot is dat moet worden verwijderd. Voor veel mensen is een wespennest fascinerend om te zien, vooral omdat het niet dagelijks gezien wordt. Dit is begrijpelijk, maar het brengt wel de nodige risico’s met zich mee wanneer u te dichtbij het nest komt. De wespen die in de buurt van het nest vliegen gaan regelrecht in en uit het nest. Zij vliegen met een ‘doel’. Wanneer u in de weg staat, dan zullen zij steken. Komt u te dichtbij het nest? Dan zullen zij aanvallen om het nest te beschermen. Verwijder nooit zelf een wespennest en blijf weg bij het wespennest tot wij ter plaatse zijn voor een snelle wespenbestrijding in Ede

3. Gebruik geen zoete parfum

Heeft u parfum opgedaan in de morgen en wilt u naar buiten terwijl er wespen in uw directe omgeving zijn? Dan is het aan te raden u even om te kleden of te wassen, afhankelijk van of u de parfum op uw kleding of op de huid gespoten heeft. Veel parfums, met name damesparfums, hebben een bloemige of fruitige geur. Deze parfums ruiken heel zoet voor de wespen en daar houden zij van. Wespen voeden zich met nectar en nectar heeft een zoete geur. Wanneer u een zoete parfum draagt, dan zullen zij op u af komen. De wespen zullen u niet zomaar steken omdat u een zoete geur draagt, maar zij zullen wel om u heen blijven zoemen op zoek naar het voedsel dat zo lekker zoet ruikt. Zeker wanneer u bang voor wespen bent is dit niet prettig.

4. Draag sobere kleding

Wilt u in afwachting van ons bestrijdingsbedrijf in Ede gewoon lekker buiten zitten, maar wilt u niet te veel ‘gestoord’ worden door wespen die om u heen zoemen? Zorg er dan voor dat u sobere kleding draagt. Wespen hebben niet zulke goede ogen, waardoor zij een shirt met veel vrolijke kleuren makkelijk verwarren met kleurrijke bloemen. Draagt u kleurrijke kleding? Dan zullen de wespen op u afkomen met het idee dat zij zich kunnen voeden. Ze moeten heel dichtbij komen om te ontdekken dat u geen bloemenperkje bent. Dit is vervelend wanneer u de wespen het liefst zo ver mogelijk bij u vandaan wilt houden. Door sobere, donkere kleding te dragen brengt u de wespen niet in verwarring en zullen zij er eerder voor kiezen om de afstand te bewaren.

5. Drink niet uit een ondoorzichtig blikje of flesje

Zeker als het lekker warm of ronduit heet is buiten wilt u genieten van een koud drankje. Het is aan te raden om uitsluitend drankjes te drinken uit doorzichtige glazen of flesjes. Wespen houden vaak van dezelfde drankjes als mensen in de zomer: lekker zoet. Het komt voor dat mensen in een lip of in de mond worden gestoken doordat zij drinken uit een ondoorzichtig flesje of een blikje frisdrank. Zij hebben dan niet in de gaten gehad dat er een wesp naar binnen is gekropen. Bij het nemen van een slok komt de wesp in het nauw en zal deze steken wanneer de kans zich voordoet. Wilt u toch uit een blikje of ondoorzichtig flesje drinken? Sluit het drankje dan af wanneer u er niet van drinkt.

6. Gooi uw afval snel weg

We produceren behoorlijk wat afval in het dagelijks leven. We gooien aardig wat weg en wanneer afval te lang blijft staan gaat het stinken. Al vóórdat u zelf het afval gaat ruiken kan de wesp de geur opmerken. Diverse soorten afval, waaronder (rottend) fruit en groente, verspreidt een voor de wesp aangename geur. Zeker wanneer afval een tijdje blijft staan zullen er steeds meer wespen op af komen. Dit geldt overigens niet alleen voor groente- en fruitafval. Wespen komen ook af op diverse soorten vleesafval, zoals gebakken kip en spek. Het is daarom belangrijk om afval zo snel mogelijk weg te gooien, bijvoorbeeld in een ondergrondse container wanneer u hier de mogelijkheid toe heeft. Dek voedsel dat u niet nuttigt goed af als u het op een later moment nog wilt eten.

7. Zorg voor goed schoeisel

Veel mensen worden in de voeten gestoken en wespensteken in de voeten zijn pijnlijk. Wespen komen makkelijk onder de voet terecht en wanneer u er druk op uitoefent zal de wesp steken. Zeker in de zomer lopen mensen graag op slippers of sandalen. Dichte schoenen worden vaak losjes gedragen. Hierdoor is er voldoende gelegenheid voor de wesp om in het schoeisel te kruipen. Vervolgens steekt de wesp wanneer u de voet beweegt. Zijn er veel wespen in uw omgeving? Draag dan gesloten schoenen en doe de veters goed vast, zodat wespen geen kans hebben om in de schoen terecht te komen. Zo kunt u effectief pijnlijke wespensteken aan de voeten voorkomen.

Bonustip: blijf binnen wanneer u bang bent voor wespen!

Niemand vindt het leuk om veel wespen in de omgeving te hebben. Toch is er een groot verschil tussen het niet leuk vinden en bang zijn. Wanneer u bang voor wespen bent, dan is het risico groot dat u juist onverwachte bewegingen gaat maken wanneer er een wesp in uw buurt komt. Veel mensen gaat rennen, anderen beginnen wild om zich heen te slaan. Dit is een paniekreactie waar u niets aan kunt doen, maar die wel het risico op een wespensteek vergroot. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Het is daarom belangrijk om binnen te blijven wanneer er erg veel wespen in uw omgeving zijn. Alex Bestrijd komt zo snel mogelijk ter plaatse voor een effectieve wespenbestrijding in Ede, zodat u weer zorgeloos van de buitenlucht kunt genieten.

Wanneer Alex Bestrijdt voor wespenbestrijding in Ede inschakelen?

Bij het zien van een enkele wesp is het niet nodig om een bedrijf voor wespenbestrijding in Ede te bellen. Wespen komen overal voor. In de meeste gevallen zijn zij gewoon op zoek naar voedsel en laten zij u met rust. Hoort u overal gezoem om u heen zonder dat er veel bloemen zijn? Heeft u steeds wespen in huis of ziet u overmatig veel wespen in de tuin? Dan is het een goed idee om Alex Bestrijdt te contacteren. Heeft u daadwerkelijk een wespennest gevonden? Dan is het heel belangrijk om direct contact op te nemen voor een snelle wespenbestrijding in Ede of omgeving. Wij zijn in heel de regio actief. U kunt ons werkgebied raadplegen om te zien of wij ook in uw woonplaats actief zijn.

Direct wespenbestrijding in Ede of regio nodig?

Heeft u direct wespenbestrijding in Ede of regio nodig? Alex Bestrijdt komt snel ter plaatse voor een effectieve bestrijding van de wespen. Wij hebben een ruime ervaring en zorgen er graag voor dat u op korte termijn van de wespen verlost bent. Neem direct contact met ons op voor een afspraak. Wilt u eerst meer informatie of advies over wespenbestrijding in Ede of omgeving? Dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

Beoordelingen

Alex bestrijdt
4.8
Based on 31 reviews
powered by Google
Brenda ter Haar
Brenda ter Haar
15:49 18 May 20
Goede service, snel en netjes werk afgeleverd voor een schappelijke prijs.
J W
J W
19:34 15 May 20
Grondige inspectie en diagnose. Heeft kennis van zaken.
es Matser
es Matser
12:49 01 May 20
Snelle reactie, goede uitleg wat de opties waren en alles werd zeer snel in orde gemaakt. Zeker een aanrader!
SS H
SS H
18:04 16 Apr 20
De dag na de melding al een (beginnend) Wespennest snel en vakkundig verwijderd à 50 wespen. Ik wend zijn diensten... zeker weer aan mochten deze nodig zijn!lees meer
Rene Ten Donkelaar
Rene Ten Donkelaar
19:03 19 Mar 20
een top bedrijf met een professioneel inzicht!
M kloppenburg
M kloppenburg
14:33 13 Mar 20
100% het gevoel dat het probleem adequaat wordt aangepakt.
Karin van der Burgt
Karin van der Burgt
07:45 04 Mar 20
Ik plaats zelden reviews, maar dit bedrijf wil ik van harte aanbevelen. Snel, zorgvuldig en adequaat geholpen nadat ik... op zolder rattenkeutels had ontdekt. En voor een schappelijke prijs.lees meer
Veda Bikes
Veda Bikes
13:58 22 Jan 20
Hartelijk dank voor de goede service en de vriendelijke benadering die wij ondervonden. Met vriendelijke groet, familie... B. Veenendaal uit Otterlo.lees meer
André van Offeren
André van Offeren
21:52 30 Dec 19
Keurig bedrijf. Heldere uitleg gekregen over de uit te voeren werkzaamheden. Kosten werden ook duidelijk... gecommuniceerd. Werkzaamheden met betrekking tot de muizenplaag zijn erg netjes uitgevoerd. Absoluut een aanrader!lees meer
Hettie Kersten
Hettie Kersten
16:37 22 Dec 19
Goed bedrijf met oog voor de klant. Telefonisch goed bereikbaar.
Peter Karaat
Peter Karaat
20:34 04 Nov 19
Een perfecte service, geen voorrijkosten, precies op tijd kortom een aanrader!!
Marius Eimers
Marius Eimers
08:03 27 Jul 19
Goed geregeld
Marloes Marloes
Marloes Marloes
21:22 19 Jul 19
Hele goede ervaring :snel, duidelijke uitleg, goede service! Indien nodig, goede nazorg. En aardige man, die Alex!
Volgende beoordelingen