Bel direct 0318 - 78 54 25

Vliegen in huis in de winter: is dat normaal?

Vliegen in huis in de winter is vervelend, maar geen zeldzaamheid. Veel mensen denken dat het alleen mogelijk is om in de zomer vliegen in huis te hebben. Er wordt dan ook al snel gedacht dat een woning ‘vies’ is wanneer er ook in de winter vliegen in huis te vinden zijn. Gelukkig is dit zeker niet het geval. Vliegen in huis is dan ook zeker niet iets om u voor te schamen, maar het is wel iets om effectief aan te pakken. U kunt contact opnemen met Alex Bestrijdt voor het snel en effectief laten bestrijden van de vliegen.

Verschillende soorten vliegen in huis in de winter

Er zijn veel verschillende vliegen te onderscheiden. Soms is het duidelijk om wat voor soort vliegen het gaat, zoals vaak het geval is bij de fruitvliegjes door hun kleine formaat, maar soms weet u gewoonweg niet om wat voor vlieg het gaat. Dit geeft ook niet, want wij kunnen in alle gevallen zorgen voor een effectieve vliegenbestrijding bij u thuis. Wij zien verschillende soorten vliegen in huis in de winter. Een aantal vliegen komt vooral voor rond afval, zoals de fruitvliegen en de slagvliegen. Andere vliegen, zoals clustervliegen en huisvliegen, leggen in de herfst eitjes op een warme plek. Dit kan in huis zijn. De vliegen zelf gaan dood, maar in de winter komen de eitjes uit. Deze nieuwe vliegen kunnen zich snel weer voortplanten en zo heeft u snel met een vliegenplaag te maken.

Vliegen overwinteren in huis

Veel mensen hebben last van vliegen in huis in de winter, al zijn er wel gebieden waarin het meer voorkomt dan elders. Vliegen overwinteren vaak in huis. Het is immers lekker warm en droog in huis. Diverse soorten vliegen overwinteren in huis, waaronder gaasvliegen, clustervliegen en grasvliegjes. Deze vliegen zoeken naar scheuren en gaatjes in woningen om binnen te komen, zodat zij uit de koude wind kunnen blijven. Zo komen zij vaak binnen via scheuren onder plinten, openingen rond ramen of deuren, via ventilatiesystemen en natuurlijk ook gewoon via open ramen en deuren. Ze kunnen zelfs per ongeluk in een boodschappentas of capuchon mee naar binnen worden genomen. De meest voorkomende vliegen hebben een schuilplaats en toegang tot voedsel nodig om de winter te kunnen overleven. Zo kunt u dus te maken krijgen met vliegen in huis in de winter.

In de lente gaan de vliegen weer naar buiten

Het ene moment zijn er veel vliegen in huis in de winter en het volgende moment, als de lente aanbreekt, is de zwerm ineens voor het grootste deel verdwenen. Hoe komt dit? Dit heeft te maken met de verandering van het buitenklimaat. Zeker clustervliegen kunnen vrij snel uw woning verlaten wanneer de lente aanbreekt. De vliegen gaan dan naar buiten om op te warmen in de zon. Een oplossing is dan ook om te wachten tot de lente weer aanbreekt, maar een wenselijke oplossing is dit natuurlijk niet. Heeft u vliegen in huis in de winter, dan wilt u hier zo snel mogelijk vanaf. Dan kunt u altijd kiezen voor een effectieve bestrijding van de vliegen.

Heeft u last van vliegen in huis in de winter?

Ziet u veel vliegen in huis in de winter en lijkt het aantal vliegen alleen maar groter te worden? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een effectieve vliegenbestrijding. Hiervoor komt Alex Bestrijdt natuurlijk graag ter plaatse. Neem direct contact op voor een snelle afspraak. Heeft u eerst nog vragen over vliegen in huis in de winter of wilt u advies? Dan kunt u natuurlijk ook contact opnemen.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij