Veelgestelde vragen over ongediertebestrijding

Wat voor soort bestrijdingen voeren jullie uit?
Wij voeren veel soorten bestrijdingen tegen ongedierte uit. Hierbij kunt u denken aan: houtwormbestrijding, boktorbestrijding, wespenbestrijding, rattenbestrijding, muizenbestrijding en biologische bestrijding.
Wat kost een houtwormbestrijding?
De kosten hangen af van het aantal vierkante meters dat behandeld wordt. Meestal zijn de kosten voor een verdieping: € 550,- en voor een zolder € 400,-. Een garage of schuur behandelen kost € 350,-. Een professionele inspectie op houtworm of andere houtaantasters kost: € 75,-. Als wij de bestrijding mogen uitvoeren dan vervallen deze kosten en uiteraard krijgt u bij ons garantie op de bestrijding.
Wat zijn de kosten voor een ongediertebestrijding?
Dat hangt af van de tijd die nodig is om het probleem op te lossen, het benodigde materiaal en hoe vaak er langs gekomen moet worden om het probleem op te lossen. Wij gaan altijd op zoek naar de oorzaak zodat de kans op terugkeer van het ongedierte minimaal is.
Hoe is jullie werkwijze als er contact opgenomen wordt over ongedierte?
U meldt het probleem bij ons en met deze informatie kunnen wij aangeven wat het ongeveer gaat kosten. Bij akkoord komen wij langs om te kijken waar de oorzaak ligt en hoe het probleem opgelost kan worden. Wij communiceren altijd duidelijk wat de oorzaak is en wat de kosten zullen zijn om het probleem te verhelpen, zodat u nooit voor onverwachte kosten komt te staan.
Wat kost een wespennest verwijderen of bestrijden?
De kosten om een wespennest te verwijderen of te bestrijden zijn altijd: € 70,- inclusief BTW en garantie. Heeft u een wespennest op hoogte dan kunnen wij deze ook bestrijden tot een hoogte van ongeveer 7 meter. Zelf bestrijden raden wij af omdat een goede lichaamsbescherming nodig is en het consumenten gif vaak niet afdoende is. Dit komt doordat de dosis ‘gif’ in producten voor consumenten in vergelijking met professioneel ‘gif’ heel laag is.
Zijn jullie een lokale ongediertebestrijder?
Ja, wij komen uit Ede en werken veel in deze omgeving. Dit houdt in dat u ons ook kunt tegenkomen in bijvoorbeeld: Lunteren, Wageningen, Bennekom, Renkum, Rhenen, Veenendaal, Wekerom, Ederveen en Oosterbeek.
Jullie werken lokaal. Geldt dat ook voor de houtwormbestrijding en boktorbestrijding?
Nee, hiervoor maken wij een uitzondering. De reden hiervoor is dat wij hierin gespecialiseerd zijn waardoor wij vaak gevraagd worden voor grote projecten. Dit kan gaan om schuren, monumenten, woonboerderijen, bestaande woningen en nieuwbouwwoningen. Hierbij maken wij gebruik van diverse methoden zoals impregneren, verhitten, injecteren en oppervlaktebehandelingen.
Bij welke klanten voeren jullie bestrijdingen uit?
Wij worden gevraagd door veel verschillende soorten klanten. Het kan gaan om een eenmalige bestrijding maar het gaat ook vaak over ongediertepreventie. Dit houdt in dat wij per jaar een aantal keer langskomen om te zorgen dat het ongedierte weg blijft. Naast onze werkzaamheden voor particuliere klanten werken wij ook voor: transportbedrijven, het MKB, Food producerende bedrijven, woningstichtingen, VvE’s (Vereniging van Eigenaren) en vastgoedbedrijven.
Werken jullie professioneel?
Ja wij zijn aangesloten bij de NVPB, Nederlandse Vereniging Plaagdiermanagement Bedrijven. Dit is de grootste erkende branchevereniging op haar gebied. Een andere maar kleinere branchevereniging is Plan (Platform Plaagdierbeheersing Nederland).

Wij zijn goed opgeleid, zijn gecertificeerd Houtadviseur en werken volgens de IPM-standaarden (Integrated Pest Management). Onze opleidingen en jaarlijkse bijscholingen volgen wij bij het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen in Wageningen.

Tot slot is het voor ons belangrijk dat wij duurzaam en efficiënt werken. Dit houdt in dat het gebruik van chemische middelen wordt beperkt/voorkomen en dat wij lokaal werken.

Werken jullie ook in het weekend?

Ja, wij zijn dagelijks actief en werken dus ook in het weekend.

Wat houdt jullie servicecontract in?

Als u met ons een servicecontract afsluit dan komen wij een aantal maal per jaar langs om te controleren op ongedierte zoals ratten, muizen en vliegen.

Wij houden al onze werkzaamheden bij in een logboek. Hierin staan adviezen en andere nuttige informatie. Het logboek voldoet aan alle eisen die de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) stelt.

Klopt het dat particulieren geen gif meer kunnen kopen in winkels zoals de Welkoop?

Nee, particulieren kunnen nu nog muizengif aanschaffen, maar vanaf 2023 is dit niet meer toegestaan. Houd er wel rekening mee dat het muizengif uit de winkel minder effectief is dan het professionele muizengif. Goedkoop is dus vaak duurkoop.

Halen gemeenten gratis wespennesten weg?

Ja, als het in de openbare ruimte is wel. Vroeger had iedere gemeente zijn eigen ongediertebestrijder die vaak kosteloos de wespennesten weghaalde bij de inwoners thuis, maar dit is helaas nu niet meer het geval.

 

Hoe gaan jullie om met mijn privégegevens?

Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend om de factuur op te maken en deze per e-mail naar u te verzenden.

Hoe weet ik of jullie dienstverlening echt goed is?

Dat is te zien aan de reviews op onze website en de reviews die wij via Google mochten ontvangen.

Maken jullie ook gebruik van Social Media?

Nee, wij zijn redelijk ‘ouderwets’. Wij hebben een website en maken geen gebruik van Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, Instagram en Pinterest. Tot nu toe hebben wij deze media niet nodig gehad, omdat onze klanten vaak binnen komen via mond-tot-mond reclame.

Wat is het verschil tussen jullie en grotere bedrijven?

Onze benadering en aanpak zijn persoonlijker en onze prijzen zijn lager, omdat wij de kosten laag kunnen houden. Als er meerdere bezoeken nodig zijn bij een klant gebeurt dit altijd door dezelfde ongediertebestrijder en niet zoals vaak bij grotere bedrijven iedere keer een ander.

Kan ik bij jullie spullen kopen om zelf ongedierte te bestrijden?

Ja dat kan. Voor bepaalde producten zijn echter wel licenties nodig. Wanneer u hiervan niet in het bezit bent, kunnen wij deze producten helaas niet aan u verkopen.

Hoe kan ik jullie betalen?

Per factuur. Deze wordt via e-mail aan u verzonden.

 

Wat houdt plaagdierbeheersing in?

Plaagdierbeheersing houdt in dat er een plan wordt opgesteld met daarin maatregelen die de klant en de ongediertebestrijder treffen om ongedierte te voorkomen of beheersbaar te maken. Denk hierbij aan periodieke controles van inspectiepunten, zoals muizen- en rattenvallen.

 

Is Lagerwey ongediertebestrijding overgenomen?

Ja, dat klopt. Sinds 2017 is Lagerwey overgenomen door Anticimex. Eerst is Anticimex nog een periode in Veenendaal gebleven, maar de vestiging is in 2019 verhuisd naar Epe.

 

Is Meldpunt Ongedierte van de overheid?

Nee, Meldpunt Ongedierte is een commerciële ongediertebestrijder uit Zoetermeer.

 

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

Beoordelingen

Alex bestrijdt
4.8
Based on 56 reviews
powered by Google
Steven Huibers
Steven Huibers
07:05 17 Sep 20
Alex bestrijdt heeft snel en vakkundig het wespennest verwijderd. En dat voor een nette prijs. Ik kan dit bedrijf... aanbevelen!lees meer
Marina De Roos
Marina De Roos
08:40 12 Sep 20
Omdat wij op basis van nachtelijke geluiden boven het plafond dachten dat er misschien een marter onder het dak zat,... heb ik Alex Bestrijdt gebeld. Binnen één dag was Sander er. Hij heeft alles grondig geinspecteerd en geen sporen van marters aangetroffen. Wel ontdekte hij een paar openingen bij de dakgoten die groot genoeg waren om wat grotere dieren door te laten. Deze openingen heeft hij met gaas afgedicht. Niet alleen inspectie en bestrijding dus, maar ook preventie. Allemaal heel snel, vriendelijk, professioneel en voor een heel schappelijke prijs. Top!lees meer
Chantal Franken
Chantal Franken
18:40 03 Sep 20
Super bedrijf, en super service!
Lidwien Kamphuys
Lidwien Kamphuys
17:33 03 Sep 20
Snelle service, vriendelijk en accuraat!
Chris van den Heuvel
Chris van den Heuvel
05:58 01 Sep 20
Snel, accuraat en professioneel. Top (behalve voor ongedierte).
Alex van Loon
Alex van Loon
12:14 18 Aug 20
Goede service, op afgesproken tijd. Denkt mee met de problemen en erg aardig en professioneel.
Cyriel van Kappel
Cyriel van Kappel
07:03 15 Aug 20
Aardige eigenaar, heeft snel en kundig het wespennest verwijderd.
Ron Konjer
Ron Konjer
19:03 29 Jul 20
Reageert snel, doet goed onderzoek. Ben er erg mee geholpen
manon van lent
manon van lent
16:03 28 Jul 20
Reservering voor processie rups. 5 min geweest was niet nodig dit jaar. Rekening betaald. Reservering gemaakt voor... volgend jaar. Gelijk weer een rekening als je dan aangeeft dat een betalings termijn van een 1 jaar niet normaal is word je reservering verwijderdlees meer
Brenda ter Haar
Brenda ter Haar
15:49 18 May 20
Goede service, snel en netjes werk afgeleverd voor een schappelijke prijs.
J W
J W
19:34 15 May 20
Grondige inspectie en diagnose. Heeft kennis van zaken.
es Matser
es Matser
12:49 01 May 20
Snelle reactie, goede uitleg wat de opties waren en alles werd zeer snel in orde gemaakt. Zeker een aanrader!
SS H
SS H
18:04 16 Apr 20
De dag na de melding al een (beginnend) Wespennest snel en vakkundig verwijderd à 50 wespen. Ik wend zijn diensten... zeker weer aan mochten deze nodig zijn!lees meer
Rene Ten Donkelaar
Rene Ten Donkelaar
19:03 19 Mar 20
een top bedrijf met een professioneel inzicht!
M kloppenburg
M kloppenburg
14:33 13 Mar 20
100% het gevoel dat het probleem adequaat wordt aangepakt.
Karin van der Burgt
Karin van der Burgt
07:45 04 Mar 20
Ik plaats zelden reviews, maar dit bedrijf wil ik van harte aanbevelen. Snel, zorgvuldig en adequaat geholpen nadat ik... op zolder rattenkeutels had ontdekt. En voor een schappelijke prijs.lees meer
Veda Bikes
Veda Bikes
13:58 22 Jan 20
Hartelijk dank voor de goede service en de vriendelijke benadering die wij ondervonden. Met vriendelijke groet, familie... B. Veenendaal uit Otterlo.lees meer
André van Offeren
André van Offeren
21:52 30 Dec 19
Keurig bedrijf. Heldere uitleg gekregen over de uit te voeren werkzaamheden. Kosten werden ook duidelijk... gecommuniceerd. Werkzaamheden met betrekking tot de muizenplaag zijn erg netjes uitgevoerd. Absoluut een aanrader!lees meer
Hettie Kersten
Hettie Kersten
16:37 22 Dec 19
Goed bedrijf met oog voor de klant. Telefonisch goed bereikbaar.
Peter Karaat
Peter Karaat
20:34 04 Nov 19
Een perfecte service, geen voorrijkosten, precies op tijd kortom een aanrader!!
Marius Eimers
Marius Eimers
08:03 27 Jul 19
Goed geregeld
Marloes Marloes
Marloes Marloes
21:22 19 Jul 19
Hele goede ervaring :snel, duidelijke uitleg, goede service! Indien nodig, goede nazorg. En aardige man, die Alex!
Volgende beoordelingen