Processierups bestrijding

Processierups bestrijding is niet eerder zo relevant geweest als nu. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw verschijnt de processierups in ons land. We hebben het dan over de zogenaamde eikenprocessierups. Dit is namelijk niet de enige soort. Er is bijvoorbeeld ook een dennenprocessierups. Beide soorten processierupsen zijn vlinderlarven die behoren tot de familie van de zogenaamde tandvlinders. De namen geven vooral aan in wat voor omgeving de processierupsen te vinden zijn. Zo is de eikenprocessierups te vinden rond eikenbomen en de dennenprocessierupsen worden voornamelijk gezien rond Spaanse naaldbomen.

Processierups bestrijding komt jaarlijks steeds meer voor. Onder meer door klimaatveranderingen komen er steeds grotere aantallen in Nederland voor. Omdat de processierups gevaarlijk is, is het sterk aan te raden om zo snel mogelijk processierups bestrijding te regelen wanneer u deze insecten opmerkt. Alex Bestrijdt komt in de meest uiteenlopende plaatsen om de processierups te bestrijden.

Bestrijden processierups door een professional

Laat het bestrijden van de processierups altijd over aan een professional. Zoals we al hebben aangegeven is de processierups gevaarlijk. Zowel volwassenen als kinderen kunnen diverse klachten ervaren wanneer zij in aanraking komen met de brandharen van de processierups. Het zelf bestrijden van de processierups is daarom sterk af te raden. Het is dan ook geen kwestie van de insecten oppakken en vernietigen of elders herplaatsen.

Processierups bestrijding moet op professionele wijze worden aangepakt. Alleen een ervaren bestrijdingsbedrijf kan u van zowel de insecten als de klachten verlossen. Alex Bestrijdt heeft een ruime ervaring opgebouwd in processierups bestrijding.

Klachten processierups

Mensen die een processierups aanraken krijgen vaak direct pijnklachten. Deze pijnklachten variëren van mild tot zeer ernstig. Zeker kinderen kunnen behoorlijke pijnklachten ervaren. De processierups is niet alleen gevaarlijk wanneer deze direct aangeraakt wordt. De brandharen van processierupsen verplaatsen zich namelijk ook via de lucht. Hierdoor kunnen zij makkelijk op de huid terecht komen of zelfs worden ingeademd.

Er zijn veel verschillende klachten door de processierups brandharen bekend. Onder de meest voorkomende klachten vinden we:

 • Rode vlekken op de huid
 • Heftige jeuk
 • Blaasjes / bultjes op de huid
 • Moeite met slikken
 • Kriebels in de keel
 • Kortademigheid
 • Duizeligheid
 • Hoesten
 • Loopneus
 • Koortsachtigheid
 • Braken

De processierups is niet alleen gevaarlijk voor mensen, maar ook voor (huis)dieren. Het snel bestrijden van processierupsen is dan ook zeer belangrijk.

Processierupsen bestrijden: wanneer is dat nodig?

Wanneer processierupsen bestrijden nodig is, is een vraag die makkelijk te beantwoorden is. Processierups bestrijding is nodig wanneer u de insecten in uw omgeving opmerkt. Er zijn geen uitzonderingen. In alle gevallen kan de processierups voor erg vervelende gezondheidsklachten zorgen wanneer deze zich in uw omgeving bevindt. Processierupsen bestrijden dient op een zo kort mogelijke termijn na constatering plaats te vinden om klachten te voorkomen of de inmiddels bestaande klachten weer weg te nemen.

De processierups is te herkennen aan de lichte brandharen op het lichaam. Sommigen vergelijken deze brandharen met lange, dunne stekels. Ziet u een witte / lichtgrijze massa in een eikenboom? Dan is het risico vrij groot dat het om een nest processierupsen gaat. Bent u niet zeker of u met processierupsen te maken heeft? Dan kunnen wij dit uiteraard voor u controleren. Wanneer het inderdaad om deze insecten gaat kunnen wij direct processierups bestrijding toepassen.

Speciale service voor processierups bestrijding

De behoefte aan processierups bestrijding wordt steeds groter. Ieder jaar weer zijn er meer processierupsen te vinden en we hebben er allemaal behoorlijk last van. Een snelle en effectieve processierups bestrijding is belangrijk. Daarom heeft Alex Bestrijdt een aparte service ingericht voor het bestrijden van eikenprocessierupsen en dennenprocessierupsen. Zo staan altijd de beste professionals zo snel mogelijk voor u klaar. Heeft u direct behoefte aan de bestrijding van eikenprocessierupsen of dennenprocessierupsen? Ontdek wat wij voor u kunnen doen op Processierupsen bestrijding Alex.nl.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen voor het bestrijden van de processierups? Dat kan via deze link

Aangesloten bij