0318 - 78 54 25

Houtaantasters

Bestrijding van houtaantasters

De aantasting van hout door houtaantasters is een serieuze zaak. Wanneer de aantasting te ver ontwikkelt kunnen balken breken of vloeren volledig geruïneerd worden. Woningen en bedrijfspanden waarin veel gebruik wordt gemaakt van hout krijgen dan ook regelmatig te maken met kosten voor het vervangen van vloeren of balken. Deze kosten kunnen worden voorkomen wanneer u op tijd kiest voor bestrijding van houtaantasters, zoals boktorren en houtwormen. Het is daarom raadzaam om direct contact op te nemen met een bestrijdingsbedrijf wanneer u een dergelijk probleem constateert. Uiteraard staat Alex Bestrijdt dan graag voor u klaar.

Houtwormen en boktorren bestrijden

Het is belangrijk om houtwormen te bestrijden op een zo kort mogelijke termijn. Wanneer u kleine ronde gaatjes in het hout ontdekt, dan is dit een teken dat er houtwormen aanwezig zijn. Houtworm bestrijden is zeker ook belangrijk wanneer u (antieke) houten meubelen heeft. Zonder houtworm bestrijding zullen de meubelstukken uiteindelijk in elkaar storten. De boktor zorgt voor nog grotere schade. Ook boktor bestrijding dient daarom zo snel mogelijk na constatering plaats te vinden. U herkent de aanwezigheid van de boktor onder meer aan verkleuringen en verdikkingen in het hout. Zowel voor boktor bestrijding als voor houtworm bestrijding komen wij ter plaatse.

Hoe bestrijden wij de houtaantasters?

Geen bestrijding is hetzelfde. Wanneer wij ratten bestrijden, dan hanteren wij een andere werkwijze dan wanneer wij bijvoorbeeld aan de slag gaan voor de bestrijding van bedwantsen. Ook voor houtaantasters hebben wij een specifieke aanpak. In de meeste gevallen maken wij hierbij gebruik van een middel op oliebasis dat oppervlakkig aan wordt gebracht wanneer er sprake is van houtworm. De olie trekt 1 tot 1,5 centimeter in het hout. Wanneer het gaat om boktorbestrijding, dan borstelen wij de aantastingen (gangen) open en zetten wij pluggen die worden geïnjecteerd. Dit is nodig, omdat de boktor veel dieper in het hout zit. De olie is daarom niet voldoende effectief om de boktor te bestrijden. Wanneer blijkt dat het hout al te ver is aangetast, en daardoor moet worden vervangen, dan kunnen wij u in contact brengen met betrouwbare partners die u hierin van dienst kunnen zijn.

Bestrijding en preventie

Alex Bestrijdt komt niet alleen ter plaatse voor de bestrijding van houtaantasters, zoals de houtworm en de boktor. Wij voeren ook opdrachten uit op het gebied van preventie. Deze werkzaamheden voeren wij uit voor onder meer particulieren, architecten, schilders, restauratoren, makelaars en rietdekkers. Wij kunnen altijd vooraf een vrijblijvende inspectie uitvoeren. Op basis van de constateringen kunnen wij een advies uitgeven en de kosten met u overleggen. Wilt u meer informatie, advies of heeft u interesse in een afspraak? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

 

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN ONGEDIERTEBESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag

Stel uw vraag

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN ONGEDIERTE BESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag

Stel uw vraag