Bel direct 0318 - 78 54 25

Houtworm- en boktorbestrijding

Wanneer is houtworm- en boktorbestrijding nodig?

Houtwormbestrijding en/of boktorbestrijding is nodig in alle gevallen waarin er sprake is van de aanwezigheid van deze insecten. Wanneer er niet tijdig wordt gekozen voor de bestrijding van de houtworm of de boktor, dan is de schade op den duur niet meer te overzien. In het meest vervelende geval moeten houten meubelstukken worden vervangen of moeten houten balken in de woning worden vervangen. De kosten lopen hierbij vaak hoog op. Het is daarom altijd verstandig om direct contact op te nemen met Alex Bestrijdt wanneer u merkt dat u te maken heeft met houtwormen of boktorren.

Heeft u last van houtwormen of boktorren?

De vraag is eigenlijk niet zo zeer wanneer u houtworm- en boktorbestrijding nodig heeft. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: per direct, zodat de schade zo veel mogelijk beperkt kan blijven. De vraag is vooral hoe u weet of u last heeft van houtwormen of boktorren. De aanwezigheid van houtwormen is relatief makkelijk te detecteren.
Houtwormbestrijding is nodig wanneer u kleine gaatjes in het hout ziet verschijnen die rond van vorm zijn, alsof er met een naald in het hout is gestoken. De aanwezigheid van boktorren is wat lastiger vast te stellen. In de meeste gevallen is boktorbestrijding nodig wanneer er verkleuringen in het hout zichtbaar worden of wanneer er verdikkingen ontstaan in het hout. Boktorren leven namelijk dieper in het hout dan houtwormen.

Diverse soorten boktorren bestrijden

In de basis zijn de boktorren onder te verdelen in twee soorten, namelijk de drooghoutboorders en de nathoutboorders. Eigenlijk is er maar een enkele soort boktor die onder de drooghoutboorders valt en dit is de huisboktor. Deze komt het meest voor in hout dat van nieuwere kwaliteit is. Huisboktorren hebben lange voelsprieten en hebben een bruinzwarte kleur met twee grijze vlekken op de schild.
De huisboktor is het soort boktor dat de grootste schade in huis kan aanrichten. Onder de nathoutboorders vinden we meerdere soorten boktorren. In deze categorie vallen de veranderlijke boktor, de rode smalboktor, de kleine wespenboktor en de sparrenboktor.

Professioneel onderzoek bij twijfel

Veel mensen kunnen de aanwezigheid van houtworm zelf vaststellen. De kleine gaatjes zijn goed zichtbaar en dit doet direct denken aan de aanwezigheid van houtwormen. In het geval van boktorren is dit anders. Het is een stuk lastiger om deze insecten te detecteren, zeker wanneer u er niet eerder mee te maken heeft gehad. Wanneer u twijfelt over de aanwezigheid van boktorren, dan is het aan te raden om professioneel onderzoek uit te laten voeren. Een ongediertebestrijder kan vaststellen of u te maken heeft met houtaantasters, zodat er direct actie ondernomen kan worden.

Uw partner voor houtworm- en boktorbestrijding

Twijfelt u of u last heeft van houtwormen en / of boktorren? Dan komen wij graag ter plaatse om voor u vast te stellen of er houtwormbestrijding of boktorbestrijding nodig is. Uiteraard kunt u ook direct contact met ons opnemen wanneer u de aanwezigheid van houtwormen of boktorren zelf constateert. Wij komen spoedig ter plaatse, zodat de schade tot een minimum beperkt kan blijven.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij