Bel direct 0318 - 78 54 25

Biologische bestrijding door Alex Bestrijdt

Biologische bestrijding is in bepaalde gevallen belangrijk. Zeker in de agrarische sector is het in de meeste gevallen wenselijk om deze vorm van bestrijding in te zetten. Er is immers veel aandacht voor een duurzaam milieu. Daarnaast moet de omgeving veilig zijn én blijven voor mensen en dieren. Alex Bestrijdt komt graag ter plaatse voor biologische bestrijding.

Wat is biologische bestrijding precies?

Het belangrijkste doel van biologische bestrijding is wel het voorkomen van de inzet van bestrijdingsmiddelen die giftige bestanddelen bevatten. Het is belangrijk dat de producten die worden ingezet vrij zijn van giffen. De totale werkwijze dient als het ware gifvrij te zijn. Het is ook niet in alle gevallen nodig om bestrijdingsproducten te gebruiken bij het bestrijden van insecten. Biologische bestrijding is in bepaalde gevallen namelijk ook heel goed mogelijk met behulp van natuurlijke vijanden van de insecten die overlast bezorgen. De vlieg is hier een goed voorbeeld van.  

Biologische bestrijding van vliegen

Zeker in de agrarische sector ontstaat snel overlast van vliegen. Reguliere vliegenbestrijding, met behulp van chemische middelen, is in deze sector niet wenselijk. Er kan dan worden gekozen voor biologische bestrijding, waarbij er natuurlijke vijanden van de vlieg worden ingezet voor een effectieve bestrijding. Hier zijn weer meerdere mogelijkheden in. Biologische bestrijding van vliegen kan worden uitgevoerd met behulp van sluipwespen. Deze zeer kleine insecten parasiteren in de vliegenpop met de angel, waardoor de vliegenpop sterft. Sluipwespen bestrijden de vliegen op deze wijze bij de bron. Omdat sluipwespen een levenscyclus hebben van gemiddeld 21 dagen kan het  nodig zijn om deze insecten vaker in te zetten.

De inzet van roofvliegen voor biologische bestrijding

Naast de sluipwesp kan ook de roofvlieg worden ingezet voor de biologische bestrijding van vliegen. Roofvliegen bezorgen de dieren geen overlast, omdat zij blijven leven in de drijfmestkelder. De vliegenlarven worden opgegeten door de roofvlieglarven. Het aantal roofvliegen zal groeien, waardoor steeds minder gewone vliegen daadwerkelijk volwassen zullen worden. Uiteindelijk kost het ongeveer twee maanden voordat de vliegenoverlast echt verdwenen is.

Biologische bestrijding is goedkoper

Duurzame bedrijven kiezen liever voor biologische bestrijding. Het is een volledig natuurlijke manier van bestrijden die goed past bij de inzet voor een optimale duurzaamheid. Daarnaast kent deze natuurlijke bestrijdingsvorm nog een belangrijk voordeel. In vergelijking tot gewone bestrijding is biologische bestrijding goedkoper.

Alex Bestrijdt voor biologische bestrijding

Heeft u interesse in biologische bestrijding? Dan kunt u uitstekend terecht bij Alex Bestrijdt. Wij kunnen zorgen voor een snelle en effectieve  bestrijding op natuurlijke wijze. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, advies of een afspraak.

Offerte aanvragen

Aangesloten bij

 

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN ONGEDIERTEBESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag

Stel uw vraag

WIJ ZIJN EXPERTS OP HET GEBIED VAN ONGEDIERTE BESTRIJDING

Afspraak maken of een vraag stellen? Vul het contactformulier in

Stel uw vraag

Stel uw vraag